Date: 12-04-2018

Mechelen, 12 april 2018. Quares Student Housing finaliseert een nieuwe kapitaalronde in de groeimarkt van de studentenhuisvesting voor een bedrag van 5,3 Mio EUR en brengt het totaal kapitaal op meer dan 30 Mio EUR. Het opgehaalde kapitaal werd, aangevuld met externe financiering, gebruikt om de laatste bestaande panden van de “Room To Bloom” portefeuille voor een bedrag van 7,6 Mio EUR te verwerven.

Kapitaalverhoging van 5,3 Mio EUR

Op 29 maart 2018 werd de tot nog toe grootste kapitaalverhoging gefinaliseerd voor een bedrag van 5,3 Mio EUR. Dit is reeds de 9de kapitaalverhoging en brengt het totaal opgehaalde kapitaal op meer dan 30 Mio EUR.

Met deze kapitaalronde mocht Quares Student Housing, naast de inschrijving van bestaande aandeelhouders, ook nieuwe private en institutionele investeerders verwelkomen zoals Argenta.

In 2016 stapte KBC Life Invest Fund Residential Real Estate in het kapitaal van Quares Student Housing voor een bedrag van meer dan 4 Mio EUR. In 2017 werd het kapitaal vervolgens verhoogd met meer dan 4 Mio EUR dankzij de intrede van de familie Costermans (naar aanleiding van de aangekochte “Room to Bloom” portefeuille).

Peter Verlinde vervolgt : “Quares Student Housing beschikt momenteel over een eigen vermogen van meer dan 30 Mio EUR. Deze middelen zullen, in combinatie met bankfinanciering, de huidige en toekomstige projecten verder vorm geven. Dat bestaande aandeelhouders terug hebben ingeschreven op deze nieuwe kapitaalronde bevestigt het vertrouwen om het uitgetekende pad verder te zetten. Daarenboven blijkt ook dat de activaklasse van studentenhuisvesting sinds enige tijd ook op meer institutionele belangstelling kan rekenen.”

Verwerving van 3 studentenhuizen voor een bedrag van 7,6 Mio EUR

De markt van de studentenhuisvesting is volop in beweging. Ook in de komende jaren zal de toenemende nood aan studentenhuisvesting zich doorzetten, waardoor een verdere professionalisering noodzakelijk is.

Quares Student Housing heeft de ambitie om in de komende jaren een portefeuille van 2.000 studentenkamers en starterflats uit te bouwen. Deze extra financiële middelen, in combinatie met additionele financiering, geeft Quares Student Housing terug een investeringscapaciteit van ongeveer 15 Mio EUR.

In maart werden de laatste bestaande panden van de “Room To Bloom” portefeuille verworven voor een bedrag van 7,6 Mio EUR. Met deze aankoop werd een volgende fase van de “Room To Bloom” transactie afgerond waarbij reeds 18 panden werden verworven in Antwerpen voor een totaal bedrag van 26,7 Mio EUR die een bruto rendement van 5,7% opleveren.

Peter Verlinde, Director bij Quares: “Quares Student Housing telt momenteel 717 kamers in Brussel, Antwerpen en Luik, goed voor een totale investeringswaarde van meer dan 64 Mio EUR. Met deze laatste acquisitie in Antwerpen zijn we nu ook een belangrijke speler in de Antwerpse markt met meer dan 300 kamers. We hebben een gespecialiseerd team in Antwerpen, dat door de combinatie van hands-on ervaring en marktkennis goed geplaatst is om de verdere investeringsopportuniteiten in de bestaande en nieuwe steden te realiseren.”

Meer informatie?
Quares
Peter Verlinde
peter.verlinde@quares.be
+32 495 55 96 15

INSCHRIJFFORMULIER VOOR EVENEMENT

    Naam

    E-mail

    Telefoon

    Aanwezigheid

    Adres