Quares Student Housing koopt “Octopus” te Gent – recente nieuwbouw studentenresidentie met 118 kamers.

Quares Student Housing koopt residentie “Octopus” een recente nieuwbouw met 118 studentenkamers aan de Overpoort in Gent. Met deze acquisitie versterkt QSH zijn aanwezigheid in Gent, met een groei naar 329 kamers. De studentenresidentie “Octopus” is betreffende zijn naam een verwijzing naar het vroegere studentenrestaurant dat zich op deze terreinen bevond en welbekend was onder alle studenten en bewoners van Gent.

Residentie “Octopus” is gelegen in Stalhof op 100m van de Artevelde Hogeschool en biedt plaats voor 118 studenten. De residentie ligt niet langs de drukke Overpoortstraat maar dieper aan de kant van Stalhof en ligt in bereik van alle campussen in stad. Er is een diversiteit aan kamers en dankzij de permanente conciërge is er een verhoogde sociale controle en veiligheid. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een leefkeuken en in de kelder zijn private fietsenstallingen. Daar bovenop geniet elke huurder diverse voordelen in de verschillende handelszaken van het complex.

De studentenresidentie werd opgeleverd in september 2014 en is sindsdien verhuurd zonder enige leegstand en met jaarlijkse wachtlijst. De residentie behelst ca. 4.400 m² studentenhuisvesting (118 studentenunits en 1 conciërge-appartement) en is afzonderlijk deel van een complex dat nog eens 4.000 m² retail bevat, eigendom van Wereldhave. Momenteel zijn er retailhandelshuurovereenkomsten met oa. Jims Fitness, Albert Heijn, Kruidvat, YammiYammi.

Octopus

INSCHRIJFFORMULIER VOOR EVENEMENT

    Naam

    E-mail

    Telefoon

    Aanwezigheid

    Adres